Thursday, March 3, 2011

Fruit Carving

Pening la dua tiga ari ni asik mengGOOGLE lauk2 pengantin.....gubahan lauk pengantin la...gubahan buah2 an la...ni semua gara2 next week nak pi camping bersepadu peringkat negeri di Maran selama 4 hari...... n aku di tugaskan untuk handle bahagian MASAKAN BERMENU...dah practice ngan my pren aritu ..nasib baik kak Wan ada tolong..mmg best la resepi black pepper n sayur pak choy with japanese egg tu....mabelesss!!Apahal la nama sayur tu pak choy kan?mcm choyyyy jer!!!hihi....well....pasal pertandingan ni.... Takot bila practice ok..bila bertanding sok..cam hempeh je rasa.....ehhh..ni bukan aku masak tapi bebudak Pandu Puteri Tunas tu seramai 5 orang n 1 org budak pengakap....

Masa Pre Camp aritu cam kelam kabut..so Sabtu ni kena panggil bebudak tu lagi skali n practice wat carving lagi...hope Kuantan ble jadi juara bior la masakan tak sedap..yg penting...presentation meletoppsss!!hahaha...




Aku nak diorang kretip cenggini la,,,,buat boat nak isi nasi putih kat dalam tu...


Or something like this......


Yang ni ble wat hiasan tepi2 daging tu.....



Yang ni sgt meletop kalo diorang dapat buat nihhh...walau tak paham menda apa dia cakap..tapi aku rasa dia rendamkan hirisan tu dlm air lemon...hahha...sape la ble translate kan bahasa ni untuk aku...aduyyyyy....



Yang ni just for dessert....byk nih nak blajar nihhhh.......


Ni la bebudak yg ikot aku nanti......haiihh....muka dah mcm lilttle chef dahhh...they are from different schools ni Kuantan....


These are the pictures taken during their Pre Camp last week...park choy tu tak dan nak ajar menghias...ni sgt2 simple...but sgt2 sedapppp....

Lastly...



Hope dapat wat air nihhhh........waaaaaa.......best nyer.....

Hopefully masakan diorang ni ble menang....agak2 apa strategi nak menang yer?? Pakai apron sama? Kena nyanyi lagu masa judge tgh test masakan?hmmm.......Aku plak yg over!hahaha

Good luck la yer anak2 buah ku semua...........

4 comments:

:: Leeza Joe :: said...

toin2!!!
katak arab datang daaa....hehhe...sonot tgk kak lyn ajar bebudak tunas putri tuh masak2... rase cam nak join jer... wat eve gud luck utk grup kak lyn!! caiyok2..insyaallah boleh menang dah kalu g2 gaye masakkannye...;)

cutefroggie said...

hihihi..ni aaa..chef arab sudah mengomen!hope so la leez...kaklyn ni slalu menggogle blog2 masakan tapi blum dapat ilham betul2 untuk deco2 tu........tq leez...

Lya Colours said...

hah goodluck ye murid2. penat cikgu hang ngajo masak ni. hihi

cutefroggie said...

hhhHh..Kalo ada chef lya ni lagi beh kot masakan diorg nihhh!!heehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...