Sunday, March 20, 2011

My Wedding Dreams...

Owhh Yeahhh....

Entry ala2 blum kawin la konon!
Sangat2 teruja nak wat entry yang dah peram selama beberapa minggu nih..
Gigih nak buat entry ni sbb jeles ngan orang zaman skarang,wedding bagai fairytale n segala macam.


During my time..where got this theme? People never think bout this thing lagi..cehhh....mcm kawen zaman Jepun plak dah aku ni yer...


Bukan cenggitu...
Macam dulu2 during my wedding yang aku ingat...pakai songket...mana ada orang pakai songket dah skang...if pakai pun..yang bunga tabur..then,pelamin...mcm2 gaya dah skang....theme....mcm2 theme...wedding garden la, retro theme la....combination of the colours,goodies,make up, gifts,.....semua nya sgt2 best skarang...andddddddddd


OUTDOOR PHOTOSHOOT!!!>>>> sangat2 jeles okeh!!!! So sessi membalas dendam sudah bermula!Aku akan kawin mcm tu tahun nih..ehhh...no!no!no!...i mean i will list out what are my wishlists..ehh..wishlists ke...my dream la kalo ble turn back the moment!



Let's talk about MY DREAM GOWN...memang la kena pakai tudung..tapi aku nak baju ala2 camnik...cantik la bagi aku coz dulu2 non adoo baju cenggini...so gorges!Lagi satu....baju ni aaaaaa....aku suka sentuhan Rizman Ruzaini...combination colour dia sgt2 unik....



Baju Siti Nurhaliza masa kat KLCC tu....designed by Micheal Ong ke tak silap aku...simple but look very rich!Maybe sbb dia dah lawo kot...hihihi


Pastu must have my FLOWER GIRLS..ehh...flower girls...mesti anak2 sedara aku la kan..wajibul ghunnah dah tu...mesti audition!kalo malu2 kura2 ...tak mau amek! Pi main jauh2...huhuhu..kejam makteh korang ni kan...mestila..kang suruh korang tabur bunga2 tu..jadik lain plak kann.....




Wana pink wajib! ei....tomeinyer!!!! Sgt2 suka lor.........




Ni dah tentu kat hotel or dewan mana2 kan....pepel pink..gila kentang chantek ngan kombinasi lampu suram2 gitu..romantik giler!




waaa...pink!pink! Semua pink!!!


Door gift pun mesti la pink!

Klau combine pink and brown pon chantek kan?

Pelamin

Pelamin dia...tgk la yg aku google dlm internet nie...sweet lor...

Hantaran

Hantaran plak mesti la fresh flowers n ada tema pink pepel...ni image amek from....
diaterimanikahnya.blogspot.com


Acara Potong kek
Orang selalu buat potong2 kek kan..because nowadays it is femes with macarons...so i would like to cut the macarons!!!!!!! hhahahha......sape la ble buat macarons besar mcm kek??



Guest Artist


Penyanyi jemputan opkos la bf ni yg fofular ngan lagu sedetik lebih ni aaaaaa......adui..mau aku kang tetiba dok sebelah dia..hahahah


Photographer

Aku nak sgt photographer yg tak byk songeh n ble ikut apa yg aku nak....dia pun mesti kreatif bab posing coz aku mmg gedik giler nak posing ngan gown2 tu kan...bior la syok sdiri tapi pedulik hapa kan...aku yg bayarrr...wahh..belagak tol ayat!haha...

Shoot mesti la sebelum pernikahan, semasa pernikahan, majlis resepsi, ngan family,ambik gambar2 org blakang tabir...kawan2....mcm2 angle dia ble buat......yg penting masa outdoor mesti de boommmm!! 

Guestbook

Okeyy...guestbook ni mesti la agak canggih n unik kan....org akan tulis ucapan2 n gantung kat pokok ni....tak payah la nak tulis2 dlm buku kan....tak pun....mcm ni..

eiii......happening!
Wedding Theme




Ni sbb tgk Hot Air Balloon Fiesta la ni sampai mgidam nak buat cenggini....best la.........

Make up by MAC

Make up so far yg aku suka adalah MAC make up...tak payah la nak make up mcm hantu cina kan....kita make up biasa2 jer..tak payah cukur kening...asal nampak lain dari biasa skit pun dah okehhh!!!

Apa2 pun....itu adalah impian yg tak mungkin aku dapat ulang lagi unless aku buat Ulangtahun Perkahwinan kitorang yg ke-8 tahun ni....wah!dah lapan taun! Tak sedar pun!hihihi....Tak salah kita berangan kan...mana2 yg tak kawen lagik..jgn la membazir...semua tu amalan syaitonnnn...kalo nak kawen pun pastikan duit cukup...jgn pinjam ngan Bank Rakyat ker..Along ke...nanti hidup takkan aman...nak buat havoc kena ukur di badan sdiri...berpada2 la nak kawen pun kan......ni tak.......buat majils bagai nak rakkkkk....tapi bila gaduh2 tak hengat!! Terus je nak cerai berai...Mai la kita sama2 beringat terutama nak ingatkan diri aku ni aaaa.......nauzubillah....

So! Sape yg tak kawen lagik, baik kumpul dari skang duit ribu riban kalo nak buat majlis besar2an......

Apa yg aku coretkan ni takde kena mgena ngan yg idup atau yg mati...terpulang la pada korang nak menilai kan.....apa2 pun thanks pada semua gambar2 yg ada dlm ni....terutama pada blog2 personal kalo dah aku terambik gambar korang....tenkiu byk2!!!


Itu sahaja.....Terima kasehhh!!

* tgh pk2 nak wat outdoor photoshoot berdua2an....*wink!wink!*

4 comments:

Lea Dzahir said...

mmg jadi mimpi jelah ek lyn.. btw..it's macaron bukan macaroon..macaroon tu cookie kelapa yg lain bentuknya.. :)

cutefroggie said...

lea....i ober excited menulih..hahahha..okies2..akan di betulkan..tq darling!

Revablogspotlive said...

wah best entri ni..

n ehehe3,,ai nak kahwin atas kapal terbang!! huwah3..

cutefroggie said...

revablogspotlive:payah tol nak sebut blog nih..hehe..neway...buat insurans byk2 sblum fly ekk...atas kapal terbang ekk..bukan dlam....hehhe

salam perkenalan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...