Sunday, March 13, 2011

Online Shopping

Okey....dah lama tak beronline shopping...

Kay...nak review skit some of my favourite online shopping this year...wah...baru bulan 3 tapi dah shopping mcm2 nihhh....

Ekceli,this year is better than last year coz dah pandai membajet untuk berbelanja...kena PK2 byk kali sampai hantuk2 kpala kat dinding baru insap mengatakan : "Hey Lyn...sudah2 lah shopping menda tak berpaedah..."

Ok dookie...Now...so far I have spent most of it to my headbands...some of u who have read my previous blog bout buying headbands kan....so this time, i would like to review again ....let's rolllllllllllllllllllllllllll....

1) SHAWL4U

This is my favourite blog coz headband nye cantik2!!! Lain dari yg lain....keras n bermutu...so far mmg agak mahal tapi berkualiti..I dont mind coz yg aku bli kat Kuantan, sgt2 lembik n dia punya headband mcm scarf biasa..But this owner, ada HB yg getah n sgt2 comfortable to wear....

Okies...ni contoh yg aku bli ngan Shawl4U....yang kat background atas tu pun dari page dia...ni la hB yg pertama aku bli coz kat Kuantan takde menda2 merepek mcm ni dulu2....kat skolah pun I was the first person wearing those HB...mmg mula2 diorang pelik..skang dah biasa...budak2 pun dah trima kehadiran Hb ni ..dapat plak cikgu yg sengal pakai...hahahahha..

Skang blog ni tgh wat promo ...shawl ada...hair clips ada...HB pun ada...go n grab them now!!!!


                                    
                                                                  Singgah la sini ekk!!!!

2)MZ Couture Collection

Owner ni aku knal mula2 baca Harian Metro...Her online shopping blog was published there n dgn tak sabarnya aku google blog n FB dia...YESS!!! Dia punya offer HB masa tu..gila2...aku rembat dua gak la...sama cam SHAWL4U..berkualiti..n paling best..dia glemer!haha...



Ni ar...tuan punya blog.....google la sdiri...kat Facebook pun ada tau!baik korang LIKE FB dia n oder kat FB dia..dia slalu online n ble chat direct ngan dia.....cantik tak HB dia..cantik takkk?? Baik korang cakap cantik!!! huhuhu

2) Sumandak Shawl

Cik Sumandak Shawl  ni sgt sweet orangnyer.....minah ni pun sempoi n sgat menghargai customer2 dia...siap buat contest lagik...Aku dapat number 7 la weh dlm contest dia tu...tapi cam tak adil la...coz aku ni pemalas nak merayu undi..so aku dapat number terkebelakang la atas kemalasan aku tu kan..haha..neway,thanks for my voters!



So if u are interested on buying shawls n HB ...just go to her FB n do some shopping there!! She will treat u very well...ehhh...cik Sumandak ni ingat i muda lagik tauuu!!!hahaha..syyyy....itu rahsia awet muda kaklyn tau!!!hahaha....


3) Beli kat Kuantan

Ada jugak yg aku bli kat Kuantan ..this lately je baru kuar..but unfortunately..dia bukan jenis getah..n mostly mcm scarf keras biasa  tu...tak best pakai ngan tudung SYRIA..nampak gelembung......Tapi..dah beli..pakai ajer...heeheh


Owner sedang bergambar di dalam fitting room sambil Hencik Suami menerai baju keje barunya...hahhaha....


Bunga setompok kat atas kpala aku tu i bought at KLCC..ada wana ijo n merah......cantik tak???cantik tak???Baik cakap cantik!huhuhuhu

So ...U have seen my suggested blog to buy the HBs rite? Slalu org tanya mana aku bli...byk online dari bli offline...but...online kita tak pasti samada dia berkualiti atau tak..so kena risik2 owner of the blog first,then decide to buy it..all in all...aku punya HBs now dah mencecah pada 20 pieces....mcm dah bosan nak bli lagi coz dah byk sgt.....(insaf la konon)..hahaha

Smalam plak..dapat 1 parcel of VCO...u know what is VCO?Meh aku tunjuk gambo je dulu..nanti aku akan buat entry khas pasal menda ni...okeh!!!


*credit to google

Ni la rupanya supplement yg sedang aku amalkan....kalo bagus,i will share with all of you......

K la ..i'd better stop now..mana2 yg giler online shopping,berpada2 kay..jgn habeskan duit n rambang mata...tak semua menda yg jual online tu bagus. And jgn kena tipu plak!! Aku tak bertanggungjawab tauuu!!!

Buat yg baru nak blajar beli2 online, tanya dulu org2 yg pnah buat urusan mcm ni..kang kalo tak mahir kang..sah2 kena tipu!!! Yang menjual tu plak..jgn la tamak...jgn la up harga tinggi sgt..kdg2 aku tgk,baik bli kat luar lagi murah biarla berpanas n hujan!

So pk2 la mana yg terbaik untuk u all..as for me,aku akan beli kalo menda tu takde kat Kuantan...slalu Kuantan ni mcm dah lama org guna, dia baruuu nak femes...tensen gue!

Till then..HAPPY SHOPPING!!!

4 comments:

Lya Colours said...

VCO ni untuk apa
skin kah?
skrg lya minum innershine
dah masuk kotak ke 4

cutefroggie said...

waaaa..adakah tergoda ngan entry kaklyn pasal innershine?bagus2....lya..VCO ni sgt2 bagus..dia kan minyak kelapa dara..tapi dah di buat bentuk softgel..kalo ada jerawat,dia kecutkan..untuk muka,dalaman,luaran..nanti kaklyn wat post review ekkk......kalo berminat..ble oder...

Faizah said...

kak lyn,,la..izah ingat kak lyn bukak kedai tadi...heheh..VCO tu elok x?nak try gak...

cutefroggie said...

izah:sgt2 elok..izah google kat EAZY CATALYST...kat situ byk info...kaklyn bukan dealer...huhuhu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...