Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !


Gigih plak dah aku nak bebelog hari ni...apa taknyer esok dah mula skolah smula and opkos I dont have much time to write here....

Well...Aku ni bukan boleh ngan entry kalo cakap pasal MAK....byk sgt menda nak crita...thanks BEN 10 sbb wujudkan segmen nie.....so..sila la baca.......

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !

My mom is everything....apa yg mak buat semua aku hargai..semua yg ada pada mak,aku kagum n aku akan lebihkan mak daripada abah...apa yg mak nak,seboleh2nya aku cuba tunaikan walaupun banyak yg tak tertunai..kesian mak...maafkan lyn yer mak...

Banyak sgt aku nak buat pada mak....yang pertama..aku nak mak duduk rileks apatah lagi lepas mak pencen...opkos mak patot rasa kesenangan anak2 plak..mak ble goyang kaki kat rumah n habiskan masa pi melancong ngan abah n jaga abah yg kurang sehat...

Then aku nak masak untuk mak..mak tak payah susah2 masak untuk kitorang lagi...kitorang plak kena bangun pagi2 masak untuk mak...

Aku nak bawak mak pi jalan2 pi negara orang...mak slalu ajak,tapi aku slalu kurang masa nak buat begitu...takpe..aku janji lepas ni aku cuba buat...kita pergi yer mak..

Pastu aku ingat lagi mak pernah pukul aku ngan kasut tumit tinggi sbb aku suka melawan cakap mak masa kecik2 dulu...last2 mak terpukul kat kaki aku yg ada luka sedia ada....berdarah...mak macam serba salah lantas mak sapukan aku ubat...lyn tau mak tak maksudkan nak pukul lyn tapi sbb lyn kuat sgt melawan cakap masa tu.....lyn masih ingat mak..

Lyn masih ingat...bila lyn balik skolah...makanan dah sedia terhidang atas meja..n lyn terus pi dapur makan sbb mak masah mmg best walaupun lauk ikan singgang...teruk la lyn ni mak....patut lyn balik awal dari skolah n masak untuk mak,kan!huhu

Masa lyn sakit...lyn wajib pi merangkak kat bilik mak..suruh mak sapu ubat....walau pun mak urut tak macam tukang urut..tapi sentuhan mak mmg magic...slalu sakit lyn akan reda....

Tapi..

Semua ni cuma tinggal kenangan ...

Mak dah pergi pun tinggalkan lyn...dah 2 tahun pun mak pergi...lyn tak pernah rasa mak tak de dlm rumah ni..lyn ternampak2 mak masak kat dapur...lyn masih terbayang2 mak sapu sampah kat luar...lyn nampak mak baring2 depan TV...

Maafkan lyn mak sbb hari terakhir bersama mak lyn tak dapat spend spenuhnya sbb lyn nak exam.....lyn cuma ingat mak cakap 2 jam sebelum mak pejam mata....
"Good Luck...Buat elok2 yer.."
and 
it was ur last word with hugs n kisses before i said BYE MAK.......n pergi ke 
dewan periksa......itu yg last aku kucup mak...last.....
Lyn kuar dari dewan periksa..tau2 mak dah pergi tinggalkan lyn....macam mimpi!!!!!

Ya Allah.......

Opkos lyn banyak lebihkan mak dari abah....u r everything mak.....everything...

Aku  takkan buang parents ke rumah org tua..never!Aku keji sape yg buat gitu..

And now...even mak dah tinggalkan kitorang 2 tahun..kitorang tak berebut harta apa2 pun...macam tak kesah la mak nak wasiatkan kat sape pun...mak mesti gembira tgk anak2 mak tak bercakaran pun pasal harta2 mak....kami mcm tak mampu nak setelkan semuanya.............

Lyn Rindukan mak....Ampunkan semua dosa anak mu ini mak..........

~Al-Fatihah~

14 comments:

Lulu caldina said...

semoga tabah....

nadiemsharmz said...

salam...jengok dan baca entri segmen incik ben...=)..hargailah ibu anda!

----al-fatihah-----

mas saari said...

salam singgah n follow!
memang sedih kalau bercerita pasal ibu, jadi hargailah ibu anda selagi dia masih ada~

sama macam Mas, mak pun dah takde~

☀ Izzaty Hedry☀ said...

al fatihah...


singgah c ney..:)


http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/segmen-segera-terima-kasih-ibu.html

kasih.annur said...

saya sayang mak saya :)


al-fatihah utk ibu awak

ScarletRooF said...

Bergenang pulak air mata bila baca entry nie

Takut sangat kehilangan ibu

Tak dapat bayangkan =(

Al-Fatihah

Cik Sue said...

syurga dibawah telapak kaki ibu..hargailah jasa mereka selagi hayat mereka masih ada... =D

solo molo said...

bersama-sama berusaha menjadi anak yg s0leh dan s0lehah...
serta menggembirakan mereka semasa hayat mereka...

Al-Fatihah untuk arwah ibu...

Sal Saari said...

kita serupaaa..telah kehilangan kasih ibu..

sha said...

Al-fatihah..

cutefroggie said...

trima kaseh semua...jaga la ibu anda elok2 ekkk..

Farah Shamsudin said...

salam singgah!! hargailah ibu selagi dia masih ada di dunia ini..

Lya Colours said...

al-fatihah

nelly said...

sweet + sedih ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...