Thursday, April 7, 2011

Wahai lelaki...


www.ggogleimages.com

Wahai sang lelaki....hamboii!
Satu persoalan yang aku selalu tanya Hencik Suami...kenapa susah lelaki (suami) nak puji isteri..
Sedangkan,sebelum kawen...itu la ayat yang selalu di sebut2..
"awak cantik la dlm gambar ni'
"awak nampak ayu je pakai baju polka dot ni">>tiba2..haha
"saya tak ble kelip mata...">>>konon2 stunning la...hahha

So???y not lepas kawen maintainkan ayat2 tu?
Alasan yang diberi..

1)Kalo puji tiap2 hari nanti tak ikhlas>>>masa sebelum kawen?ikhlas kah?kot nak pancing ajer?
2)Tak de feel kalo cakap tiap2 hari>>>>Takde feel atau mmg isteri anda mmg tak chantek?
3) Tak perlu ucap dgn kata2>>>>SMS pun tak nampak bayang!huhuhu
4)Biarlah rahsia>>>>wehhhh......u ingat u Siti Nurhaliza???
5)Dah memang cantik....tak perlu nak puji selalu>>>>>>wah!!!! u kawen ngan Angelina Jolie rupanya!!!
6)Jangan paksa,please>>>>kalo tak paksa sampai mati pun tak cakap.....huhuhuhu..dah mati baru cakap??aiikk...

Tu la antara2 survey yg ble aku buat arini...rata2 cakap gitu..maybe ada lagik..friendly speaking,women need to be pampered.if tak Hencik Suami masing2 yg pampered kan,sape lagi kan? Sesekali puji la bini masing2,masa special occasion ker( Anniversary,birthday) tak kesah la kan...at least kita pompuan akan rasa dihargai....tak susah pun para suami nak cakap I love U,yang....Yang, abang suka tgk awak pakai baju ni...dan mcm2 lagi..salute pada laki yang slalu menghargai isteri nya...
Ada yg bagi pendapat maybe dia tak cakap..dia bagi something tanda dia sayang....n suka...itu kalo ada..kalo takde jugek?Pompuan jugak kena paham2 sendiri ekkk.........harus la tu kan!
Akhir kalam....laki2 tak ble nangis,,,tetiba plak lagu nihh...Hope kaum wanita jgn tensen bila laki anda tak menunjukkan keromantikkan dgn cara begitu...maybe dia ada cara diaorang sendiri nak puji kita...Lelaki ni unpredictable..so redha je la....letak dlm kalender atau diary if dia ada cakap /puji u all ari tu...jgn cakap diorang buang tebiat plak...nanti haru plak.....
So....itu je la entry arini....so ladies...terima la hakikat ini..............................................

8 comments:

Lya Colours said...

no comment. saya xde hencek suami. jap nak p cari kat ym. hikhikhikhik

Cik Cempaka said...

dia memuji dalam hati tu...

LindaRahim said...

kita sms panjang2 di balas 'K' jek...hihi...

cutefroggie said...

cik cempaka:kita nak dgr dia puji apa..hehe

cutefroggie said...

linda rahim:hangen kan!!!

Natea Veila said...

Hello Sweetie ..

Feel free to visit us yeah at http://momoeyes.blogspot.com/

100% GENUINE CIRCLE LENS IMPORTED FROM KOREA!! -ALL READY STOCK YEAH! =D

meo said...

i'm not like that :p

cutefroggie said...

meo:hihi...harap2 gitu la cik meo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...