Saturday, April 2, 2011

Virgin Coconut Oil(VCO) CATALYST

Arini rasa cam bercerita pasal pengalaman sendiri menggunakan VCO..
Google image

What is VCO??
Korang ble la google kat sini if nak tau lebeh lanjut pasal VCO...aku bukan dealer coz aku tak suka menjual barang..aku suka pakai n sebarkan ajer..bukan sbb tak mau tambah pendapatan,tapi mmg dah tabiat...kalo buat....,...hangat2 taik ayam bacin ajer...

So..buat dealer2 VCO Catalyst..teruskan....aku cuba usahakan war2kan pasal menda alah ni...

Aku mula2 tau pasal VCO ni bila aku tergoogle pasal minyak kelapa dara kat YAHOO...paih tu, accidentally aku terbaca blog easy catalyst ni..tgk ramai giler yg dah guna menda ni..kira aku ketinggalan zaman la ekkk..ahhahah..

Whatever pun,aku pun trl la bli online ngan tuan empunya blog ni..ni dah nak masuk 2 botol aku makan...tu pun tak consistent sbb terlalu bizi..

Aku akan amek pagi sblm bekfast n ptg dlm kol 6-7 mlm gitu...kira 2 biji la sehari..dlm tu ada 60 capsule...dia dlm bentuk softgel..

Dulu2 kan kena togok minyak tu kan..aku ingat lagi iklan MINYAK KELAPA DARA tu...apa kebenda ntah nama produk tu..sapa ingat? NUFERA kan?haaa..kaedahnya mcm tu la..kena togok...gila la,...aku dah la culas makan ubat!

So..happiness!!Bila ada softgel ni aku la makhluk paling bahagia skang...ble telan ajer..
Fungsi2 lain....aku akan buat 2-3 kali seminggu..cucuk softgel ngan jarum n minyak tu aku sapu seluruh muka n mana2 yg sempat..dia kan kecik,so tak ble la sapu seluruh badan...sempat muka n leher n tangan skek ajer..

Byk kebaikanya...

Testimoni untuk diri sdiri ialah...

1) Aku rasa muka aku dah kurang skek jerawat...kalo time PMS mmg pimples meronta2 nak kuar,,skang..aku sapu je kat muka dia macam terbantut nak kuar..kalo kuar gak meaning dia dlm proses detox kan...

2) Sistem penghadaman aku rasa cam best giler..pagi2,slalu cam kena paksa2 plak kan..skang mmg tak payah suruh la..dia akan laju ajer...yewwww......geli la story tapi betolllllllllllllllll...hahhaahha

3) Ritu buat testimoni kat anak sedara si Fateh tu sbb dia ada ruam..suwuh umi dia sapu..alhamdulillah la..takde ruam dia..happiness lagik!

4) Sbenarnya kalo nak ilang kelumumur pun okey tapi sbb dia kecik kena ala kadar je la kan.....

Cara makan:

Telan la ngan air suam...tapi aku ada tergoogle kat blog akak ni...pasal makan ngan jus tomato...aku tak pernah try coz baru copy paste satni...so,if u wanna try...y not take it with this juice...yummylicious!


google image
Ambil dari sini

1) Ambil sebiji apple hijau, potong 6 jgn potong besar2 pulak, kang rosak blender tu.
2) Ambil sebiji tomato, juga potong 4
3) Masukkan tomato dan apple dalam blender
4) Campurkan air suam ke dalam blender yang berisi apple & tomato , kemudian blend smpai betul2 halus
5) Kemudian, tapiskan apple + tomato yg telah diblend, kemudian letak dalam glass dan minum....

6) Nak sedap letak la gula sket, tp tak yah pun tak per, kurangkan gula dalam minuman ok..:)

Tenkiu akak ...

Kalo tgk testimoni2 lain..ramai yg cakap kulit akan jadi lembut..ni bukan untuk pompuan ajer..laki pun boleh tau....ingat laki tak ble ke nak jadi gebu???huhuhu...yang penting kesihatan dalaman....nama je minyak...tapi dia bukan menggemukkan..jangan la risau...

Nak tau lagi pasal ni..click sini yer...maleh nak copy paste....ekceli..byk lagi produk lain..aku nak try yg collagen plak..yg penting halal....ramai yg cakap collagen tu ok....kalo nak bli produk lain,mau beratus2 harganya....yang ni...VCO softgel baru harganya ..RM39.90...collagen..dlm RM59.90 kalo tak salah....

So..y not kita sama2 try?Neway...Thanks EASY CATALYST! Apa2 pun semua tu dgn izin Allah jugak kan..maybe ada org kata menda ni tak bagus,yang penting..kena ikhlas...niat kita makan kena betulkan...am i right?
Good Luck!

6 comments:

Lya Colours said...

eh mokcik kita nak beli vco ni. dekat dgn rumah kita ada agent dia. tgu barang sampai dalam hari khamis kot. hihi x sabo nak makan

cutefroggie said...

hhaha...moga ko kurus chantek ye mokcik!

Qaseh dalia adelia said...

qaseh try safwa sebab qaseh kurang selera makan... yang ni okeyh jugak ke ?hehe

cutefroggie said...

qaseh:yg ni sgt2 okey..untuk bagi slera makan bertambah pun okey..untuk kurang makan pun okey..yg penting..dalaman kita sehat..alhamdulillah

nurulfzz said...

okey ke virgin coconut oil ni akak?nk try bile first time tgk kt blog irine nadia marcello tu.hehe

raflessia07 said...

salam. saya jual vco catalyst. harga rm 37 each n freee postage ... jom ke http://ordervco.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...